LEAK

Harold Joseph Leak richtte in 1934 de baanbrekende HJ LEAK & CO Ltd op. Oorspronkelijk gevestigd in Londen, Engeland, was LEAK een merk gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige audiocomponenten.

Na 20 jaar pensionering en een leven lang audio-innovatie en prestatiebepalende producten, stierf Harold Joseph Leak helaas in augustus 1989

Na vele jaren van slaaptoestand werd LEAK gered door de IAG Group – een van ’s werelds meest vooraanstaande fabrikanten van audioproducten en eigenaar van een overvloed aan klassieke Britse merken. In 2020, het jaar van Harold Joseph Leak’s 113e verjaardag en HJ Leak & Co’s 84e verjaardag, brengt IAG Group met trots de terugkeer van LEAK. Met behoud van het art-deco geïnspireerde, klassiek gestileerde hoogwaardige audio-home-formaat voor de moderne hifi-liefhebber, wordt LEAK herboren.

Met veel aandacht voor detail in styling, prestaties en waarde, keert LEAK eindelijk terug met de LEAK STEREO 130 en het allereerste digitale CD-afspeelapparaat voor LEAK, de LEAK CDT. Biedt diverse mediacompatibiliteit voor de moderne audioliefhebber, zonder in te leveren op stijl en waarden van audioprestaties.